4AllDogs in Roosendaal

Een hondenschool voor verschillende soorten cursussen.

Over 4AllDogs

4AllDogs valt onder de rubriek dierenwinkel in Roosendaal.

Wie zijn wij?

Wij zijn Ingrid en een klein team van getrainde instructeurs van het Kynologisch Advies Centrum Paans, 4AllDogs Hondenschool Zevenbergen en de Disc(o)Dogs.

* Het Kynologisch Advies Centrum Paans is door Ingrid opgericht in maart 2003, als overkoepelend bedrijf voor de hondenschool, de gedragstherapie, de raskeuzeadvies en de dogfrisbee vereniging onder de naam Disc(o)Dogs. De Disc(o)Dogs is intussen uitgebreid met Rally-O. Voor de Dogfrisbee en Rally-O kun je kijken op www.discodogs.nl.

Voor wie staan wij klaar?

De 4Alldogs hondenschool Zevenbergen is een hondenschool die open staat voor alle hondenrassen en alle baasjes. Wij zullen op basis van het ras van de hond nooit iemand afwijzen. Wij hebben hier bewust voor gekozen, omdat wij weten dat sommige rassen niet altijd welkom zijn op andere plaatsen, maar wij vinden dat deze honden en hun baasjes net zo goed recht hebben op professionele begeleiding.

Vanaf welke leeftijd?

Wij geven cursussen voor honden en baasjes van alle leeftijden. Puppy's zijn bij ons welkom vanaf het moment dat ze bij je in huis komen, dus vanaf 7 weken, op de zogenaamde socialisatiecursus. Het belang van socialiseren wordt uitgelegd op de pagina socialisatiecursus.

Vanaf 13 weken bieden wij gehoorzaamheidscursussen op verschillende niveaus. Je kunt bij ons terrecht vanaf het moment dat je hond in huis komt, tot het moment dat je hond "te oud" wordt om nog iets actiefs te doen.

Voor de mensen die lang willen blijven werken met hun hond hebben wij de Rally-O. Dit is een nieuwe "hondensport" in Nederland die gehoorzaamheid (obedience) combineert met behendigheid op een vrolijke, gezellige manier.

Onze werkwijze:

Professionaliteit is voor ons erg belangrijk. Wij streven ernaar om altijd met 2 instructeurs aanwezig te zijn bij de lessen en dat onze groepen niet groter zijn dan 8 honden en hun baasjes. Dit doen wij omdat we dan ieder combinatie individueel kunnen begeleiden. Bij deze professionaliteit hoort ook bijscholing in de vorm van cursussen, workshops en lezingen, hier proberen wij zo veel mogelijk tijd voor te maken, zodat we altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen.

Wij werken volgens een positieve methode. Dat betekent dat wij niet werken met hulpmiddelen die schade kunnen toebrengen aan de hond. Wij gaan ervan uit dat de hond beter leert door het gewenste gedrag te belonen, dan door het ongewenste gedrag te bestraffen. Dat wil niet zeggen dat wij niet straffen, alleen dat wij straffen op een manier die de hond begrijpt.

Tijdens de lessen wordt er gekeken hoe ver de oefening gevorderd is en of er kan worden doorgegaan met een volgende oefening of met een uitbreiding van de oefening. Pas als de basis van een oefening goed is aangeleerd, kan er doorgegaan worden met een volgende oefening. Nadat de nieuwe oefening of uitbreiding is uitgelegd, kan de cursist dit gaan oefenen, zowel thuis als op het veld.

Omdat wij zo individueel werken, kiezen wij er ook voor om geen examens af te nemen aan het einde van een cursus, maar iedereen door te laten stromen naar een volgende cursus als je dat wilt. Je kunt in de volgende cursus gewoon doorgaan waar je gebleven was en hoeft dus niet ongerust te zijn dat je "achterloopt" of niet door mag.

Onthoudt vooral altijd: Wij trainen uw hond niet, dat doet u zelf! En natuurlijk: Oefening baart kunst!

Natuurlijk hebben wij ook iets de bieden voor de sportievelingen onder ons. Wij bieden Dog-FrisbeeĀ® en Rally-O cursussen.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

4AllDogs uit de rubriek dierenwinkel uit Roosendaal is gevestigd aan de Saskiadonk 20 in Roosendaal. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-53536376.

Diensten en producten voor dierenwinkel

Trefwoorden die horen bij 4AllDogs zijn o.a. :

Nieuws van 4AllDogs in Roosendaal

Hondenschool 4AllDogs introduceert Rally-O

Hondenschool 4AllDogs introduceert Rally-O

Rally-o is nieuw in de wereld van de hondensporten.